black friday

Hvad skal vi forvente af Black Friday 2019?

Tidligere på måneden afslørede vi, hvorfor detailhandlere sætter julevarer frem i butikkerne tidligere og tidligere for hvert år, der går (læs mere her). Og apropos julehandel, så lad os lige dvæle lidt ved Black Friday.

I 2017 blev det nemlig slået fast, at hver tredje køb på verdens mest populære shoppingdag var en gave. På trods af et omsætningsfald på Black Friday i 2018, var det stadig årets største handelsdag og forsætter dermed at være en særdeles vigtig omsætningsdag i detailhandlen. Ifølge Nets skal vi helt tilbage til år 2014 for at finde et år, hvor Black Friday ikke var årets største handelsdag.

Et skift til nethandel?

Men har nethandlen så taget over? Nej, det har det ikke. Tallene fra Nets viser nemlig, at det stadig er de fysiske butikker, der er det største trækplaster på Black Friday. I 2018 stod nethandlen nemlig blot for 16,8% af det samlede Dankort forbrug netop denne dag. Det er især centerbutikkerne, som er populære på Black Friday, der ifølge ehandel.dk oplevede en vækst på 5% i besøgstrafik i 2018 sammenlignet med 2017. Baseret på en repræsentativ del af vores kunders trafikdata (storcentre), kan vi bekræfte væksten på besøgstrafik i 2018 fra 2017.

I McKinseys Black Friday 2018 rapport afslører de dog, at online shopping for Black Friday er mere tiltrækkende for de europæiske forbrugere generelt set.

Hvordan omsætningsforholdene og besøgstrafikken for Black Friday 2019 bliver, kan vi kun spå om. Dog falder årets Black Friday den 29. november, hvilket er seks dage tættere på juleaften end i 2018 – og det seneste tidspunkt for en Black Friday nogensinde.

Eksperternes forventninger

Ifølge eksperter vil Black Friday 2019 salget sprede sig over en længere periode og begynde før den 29. november. Man vil formentlig allerede se de første tilbud i starten af november. Vi må dog ikke ignorere, at en Black Friday så tæt på december måned – og dermed juleaften – må have en endnu større indflydelse på julehandlen end tidligere set. For ikke også at nævne, at årets Black Friday finder sted på en lønningsdag.

Her hos Vemco Group, er vi spændte på at se om eksperternes forventninger holder stik og følger selvfølgelig op, når hele verdens shoppelyst er blevet indfriet.

Har du styr på, hvordan du kan forberede din forretning til julehandlen og Black Friday med Vemcount? Få 6 gratis tips i vores seneste blogindlæg, lige her.